Salade van gerookte zalm
 in glaasjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van gerookte zalm
 in glaasjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij 4 kleine sneetjes van de gerookte zalm, snij de rest in kleine blokjes. Pel de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de appel en maak 'm schoon. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de dille, schud droog. Leg 4 takjes opzij en hak de rest fijn. Roer de zure room glad met zout, peper en 2 el citroensap. Meng de rest van het citroensap met de dille. 

  3. 3

    Leg telkens wat appel en ui in 4 hoge glazen en druppel er een beetje dille-citroensap overheen. Vermeng de rest van de appel en de ui met de aardappelblokjes en zalm en verdeel de helft hiervan over de glazen. Lepel er telkens wat zure room over. 

  4. 4

    Schik de rest van het zalmmengsel erop en bedek opnieuw met zure room. Rol de sneetjes zalm samen en werk er de glazen mee af. Plaats in het midden nog 1 klein lepeltje zure room, werk af met 1 schijfje truffel en 1 takje dille en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij 4 kleine sneetjes van de gerookte zalm, snij de rest in kleine blokjes. Pel de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de appel en maak 'm schoon. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de dille, schud droog. Leg 4 takjes opzij en hak de rest fijn. Roer de zure room glad met zout, peper en 2 el citroensap. Meng de rest van het citroensap met de dille. 

  3. 3

    Leg telkens wat appel en ui in 4 hoge glazen en druppel er een beetje dille-citroensap overheen. Vermeng de rest van de appel en de ui met de aardappelblokjes en zalm en verdeel de helft hiervan over de glazen. Lepel er telkens wat zure room over. 

  4. 4

    Schik de rest van het zalmmengsel erop en bedek opnieuw met zure room. Rol de sneetjes zalm samen en werk er de glazen mee af. Plaats in het midden nog 1 klein lepeltje zure room, werk af met 1 schijfje truffel en 1 takje dille en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.