Recept

French toast ovenschotel met worst en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snipper de lente-ui in ringen en snij de paprika in blokjes. Snij de chipolataworstjes in stukjes van 3 à 4 cm en bak ze goudbruin in wat boter.

  2. 2

    Klop de eieren met de melk los. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschotel in met boter. Snij de sneetjes toastbrood diagonaal in driehoekjes. Wentel ze door het eiermengsel en schik ze in de ovenschotel. Steek er hier en daar een stukje worst tussen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de paprikablokjes en lente-ui bij de rest van het eiermengsel, schenk dit over de schotel. Werk af met de geraspte cheddar en bak de schotel 20 à 30 minuten in de oven, tot alles mooi goudbruin gebakken is. 

  4. TIP: meer overheerlijke ovenschotels

  5. 4

    • Mag het nog iets chiquer zijn? Vervang het klassieke toastbrood dan door croissants of bagels. 
    • Ga je voor de veggie-variant? Vervang de worstjes dan door extra groenten: 200 g bladspinazie, 150 g Parijse champignons in plakjes en 1 rode ui in partjes.
     

  6. De kids koken mee

  7. 5

    Worstjes en eieren, lekkere kinderkost. Laat je kinderen zelf de eitjes klutsen, de groenten snijden met mama of papa, het toastbrood in driehoekjes snijden en de ovenschotel samenstellen. De geraspte kaas zullen ze er met plezier op strooien...
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

French toast ovenschotel met worst en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!