Gewokte paprika’s met plakjes rookworst
bereiding
-
1
Snij de rookworst in plakjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Pel en pers de knoflook.
-
2
Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok of ruime koekenpan en bak de plakjes rookworst kort aan tot ze licht krokant zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
-
3
Voeg opnieuw een beetje zonnebloemolie toe aan dezelfde pan en bak de ui 1 minuut. Voeg dan de paprika’s en de knoflook toe en roerbak ze 5 minuten op hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
-
4
Voeg de ketjap manis, de sojasaus, de sesamolie en het paprikapoeder toe. Roer goed door. Doe de plakjes rookworst weer in de pan en warm alles nog 2 minuten goed door. Proef en breng op smaak met peper. Werk het gerecht af met de koriander en serveer. Lekker met noedels.