Recept

Gevulde nestjes van geitenkaas en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerechtje voor kerst, Pasen of een andere gelegenheid.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij rondjes uit het bladerdeeg ter grootte van individuele taartvormpjes. Leg ze in de vormpjes, leg er bakpapier op en leg bakknikkers op het bakpapier. Bak gedurende 15 minuten.

  2. 2

    Maak 4 gelijke eivormige balletjes van de geitenkaas en wentel ze door de gesnipperde bieslook. Laat opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Mix de helft van de gerookte zalm met de roomkaas, breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Maak eivormige balletjes net zo groot als die met geitenkaas. Snipper de rest van de gerookte zalm heel fijn en rol de zalm-roomkaasballetje erdoor. Laat ook opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Leg de gesnipperde sla in de bladerdeegtaartjes. Verdeel er de balletjes over, werk af met plakjes radijs en een takje dille. 

  5. TIP: Liever light?

  6. 5

    Mag het iets lichter? Vervang de bladerdeegbodem door eentje van havermout. Klop 2 eieren los met 50 g gesmolten kokosolie en 200 g havermout. Kruid met peper, zout en oregano. Verdeel over kleine taartvormpjes en zet 20 minuten in de oven. Maak de vulling volgens het bovenstaande recept.

  7. De kids koken mee

  8. 6

    Deze taartjes zien er niet alleen schattig uit, ze lijken ook op maat gemaakt voor kleine kinderhanden. De kids kunnen zelf de bodems uitsnijden, geitenkaasballetjes rollen en de taartjes vullen. Toprecept dus!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde nestjes van geitenkaas en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!