Timbaaltjes van gerookte zalm en avocado
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Timbaaltjes van gerookte zalm en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke pakketjes

bereiding
  1. 1

    Bekleed 4 kleine vormpjes met plasticfolie en laat de folie ruim overhangen. Bekleed ze dan met de zalm, en laat ook die ruim overhangen.

  2. 2

    Schil de avocado en snij ‘m in miniblokjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng ze met de geitenkaas, bieslook, flink wat peper en weinig zout.

  3. 3

    Verdeel de vulling over de vormpjes. Vouw de zalm dicht over de vulling heen. Druk lichtjes aan. Vouw de folie dicht en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Roer een vinaigrette van de olijfolie, de balsamico, peper en zout.

  5. 5

    Maak de folie los en ontvorm de timbaaltjes op de borden. Schik er wat sla en blokjes tomaat rond. Leg er telkens ook een partje citroen bij en werk af met druppeltjes dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bekleed 4 kleine vormpjes met plasticfolie en laat de folie ruim overhangen. Bekleed ze dan met de zalm, en laat ook die ruim overhangen.

  2. 2

    Schil de avocado en snij ‘m in miniblokjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng ze met de geitenkaas, bieslook, flink wat peper en weinig zout.

  3. 3

    Verdeel de vulling over de vormpjes. Vouw de zalm dicht over de vulling heen. Druk lichtjes aan. Vouw de folie dicht en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Roer een vinaigrette van de olijfolie, de balsamico, peper en zout.

  5. 5

    Maak de folie los en ontvorm de timbaaltjes op de borden. Schik er wat sla en blokjes tomaat rond. Leg er telkens ook een partje citroen bij en werk af met druppeltjes dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.