Recept

Bloemkoolkroketten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij 1/2 bloembool en een handvol bladpeterselie in kleine stukjes.

  2. 2

    Maak een dikke kaassaus. Smelt 50g boter met 50g bloem, en roer er 500 ml melk door en laat inkoken. Roer er 300 g geraspte emmentaler door. Voeg de bloemkool en peterselie toe aan de kaassaus en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Vorm cilindervormige kroketjes, haal eerst door wat bloem, dan door eiwit en als laatste door paneermeel of panko. Frituur de kroketjes op 180°C gedurende 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zien. Serveer met wat rucola en citroen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolkroketten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!