Clafoutis met braambessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Clafoutis met braambessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Spoel de braambessen en dep ze goed af met keukenpapier.

  2. 2

    Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de extra samen met de kristalsuiker in 10 minuten tot schuim. Voeg er de bloem en de gesmolten boter aan toe en blijf luchtig kloppen. Voeg ten slotte de melk, de room en de vanille-essence toe.

  3. 3

    Giet het mengsel in 4 ingevette ovenschaaltjes (of in 1 grote schaal), verdeel er de braambessen over. Bak de clafoutis 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, besprenkel met wat honing en strooi er dan wat extra kristalsuiker over. Lekker met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Spoel de braambessen en dep ze goed af met keukenpapier.

  2. 2

    Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de extra samen met de kristalsuiker in 10 minuten tot schuim. Voeg er de bloem en de gesmolten boter aan toe en blijf luchtig kloppen. Voeg ten slotte de melk, de room en de vanille-essence toe.

  3. 3

    Giet het mengsel in 4 ingevette ovenschaaltjes (of in 1 grote schaal), verdeel er de braambessen over. Bak de clafoutis 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, besprenkel met wat honing en strooi er dan wat extra kristalsuiker over. Lekker met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.