Lekker Shop Shop

Pasta met aubergines, pesto en pistachenoten

Zo maak je ‘t
  1. Spoel de aubergines en snij in plakjes. Bestrooi ze met zout en laat 10 minuutjes rusten. Spoel en dep ze droog met wat keukenpapier. Snij ze verder in blokjes.

  2. Kook de penne al dente volgens de instructies op de verpakking.

  3. Spoel het basilicum, rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Schep samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

  4. Pel en snipper de look en de sjalot. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie en voeg de aubergineblokjes toe, stoof tot ze superzacht zijn.

  5. Giet de penne af en meng met een lepel van de pesto en de auberginesaus. Werk af met een handvol rucola en gehakte pistachenootjes.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Groene pasta met pestoroomsaus en basilicum

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pastasalade met gehaktballetjes en mozzarella

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lasagne met aubergine en verse tomaten