Recept

Cakepops van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de abrikozen fijn, schil de zoete aardappelen en rasp ze grof.

  2. 2

    Klop de boter samen met de suiker en de kaneel tot een gladde crème. Splits het ei en voeg de dooier toe aan de botercrème. Klop het eiwit stijf.

  3. 3

    Schep eerst de bloem, het bakpoeder en de melk onder het beslag en daarna het stijfgeklopte eiwit. Schep daarna de abrikozen, de zoete-aardappelrasp en de amandelen erdoor.

  4. 4

    Schep het beslag in een beboterde cakepopbakblik en schuif 20 minuten in een voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen op een rooster en ontvorm. Prik op stokjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cakepops van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!