Recept

Hachis Parmentier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Maak de puree. Doe de groenten in een pot met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 15 à 20 minuten koken of tot de stukjes zacht zijn. Giet de groenten af en laat uitdampen.

  2. 2

    Stamp de groenten samen met een klontje boter tot een puree. Kruid met nootmuskaat en peper. Zet opzij.

  3. 3

    Verwarm de olijfolie in een stoofpot, fruit hierin de ui, de selder en de wortelen glazig. Voeg het gehakt toe en laat bruin kleuren.

  4. 4

    Doe de specerijen erbij en laat 1 minuut stoven. Bestrooi met bloem en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en kippenbouillon toe en laat 10 à 15 minuten sudderen of tot een mooi gebonden saus.

  5. 5

    Doe het gehakt in een ingeoliede ovenschaal en bedek met de groentepuree. Trek lijntjes met een vork in de puree en verdeel er enkele klontjes boter over. Laat 25 à 30 minuten in de oven garen.

Tips

    Pardon, Parmentier?

  1. 1

    De naam Parmentier is afkomstig van de Franse legerapotheker Parmentier die liet uitzoeken op welke verschillende manieren je aardappelen kunt gebruiken in de keuken. Parmentier is sindsdien de benaming voor aardappelpuree op basis van gekookte aardappelen, en is nog steeds ontzettend populair in onze contreien.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hachis Parmentier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!