Recept

Buddha bowl met spek en krokante avocadoreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in halve maantjes en kruid met peper en zout. 

  2. 2

    Haal de partjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Keer ze na 8 minuten om.

  3. 3

    Bak ondertussen het spek krokant in een koekenpan zonder vetstof. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng een scheut olijfolie onder de kikkererwten en kruid met het paprikapoeder, het chilipoeder, de kurkuma en wat peper en zout. Bak ze 10 minuten in een hete pan.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de dressing fijn. Verdeel de quinoa, kikkererwten, sla en avocadopartjes over vier kommen. Bestrooi met de spekblokjes, bedruppel met de dressing en werk af met sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Buddha bowl met spek en krokante avocadoreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!