Recept

Berloumibowl met kikkererwten, aubergine en plattekaasdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze slanke bowl met gebakken kaas, groenten en peulvruchten is supergezond en overheerlijk. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergine en snij ze in schuine plakjes. Snij de Berloumi in plakjes. Bestrijk de aubergineplakjes met olijfolie en kruid met de garam masala. Gril de aubergine en Berloumi goudbruin in een hete grillpan.

  2. 2

    Dep ondertussen de kikkererwten droog. Bak ze krokant in hete olijfolie. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  3. 3

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Meng ze met de balsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de mosterd, het kerriepoeder en het citroensap onder de plattekaas. Roer goed.

  5. 5

    Verdeel de kikkererwten, aubergine, tomaten en Berloumi over een mooi bord. Druppel er wat van de dressing over en werk af met de verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!