Moelleux au chocolat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moelleux au chocolat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor als je écht een keer wilt scoren met je dessert. Je maakt de moelleux enkele uren van tevoren klaar en bakt 'm à la minute af in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot wit schuim. Zeef de bloem en meng die door het eiermengsel. Roer dan de chocolade erdoor.

  3. 3

    Beboter 6 flexibele vormen en verdeel het chocolademengsel hierover. Zet enkele uren in de koelkast.

  4. 4

    Zet de moelleux 8 à 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer met een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot wit schuim. Zeef de bloem en meng die door het eiermengsel. Roer dan de chocolade erdoor.

  3. 3

    Beboter 6 flexibele vormen en verdeel het chocolademengsel hierover. Zet enkele uren in de koelkast.

  4. 4

    Zet de moelleux 8 à 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer met een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.