Spaanse beignets
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spaanse beignets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spaanse authenticiteit in je gebak

bereiding
  1. 1

    Klop 3 eieren luchtig op met 150 g suiker.

    Voeg er 50 g gesmolten boter, een zakje gistpoeder, 50 ml anijslikeur en de rasp van 1 limoen aan toe.

  2. 2

    Strooi 400 g bloem op en een proper werkvlak en maak er een kuiltje in.

    Giet er het eimengsel in en meng.

  3. 3

    Voeg nog een mespuntje zout toe en kneed flink tot een homogeen deeg.

    Laat 1/2 uur rusten.

  4. 4

    Kneed nog even door en maak er vingerdikke worstjes van die u vervolgens oprolt tot ringen.

  5. 5

    Frituur mooi goudbruin op 180 °C.

    Strooi er nog een beetje poedersuiker over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop 3 eieren luchtig op met 150 g suiker.

    Voeg er 50 g gesmolten boter, een zakje gistpoeder, 50 ml anijslikeur en de rasp van 1 limoen aan toe.

  2. 2

    Strooi 400 g bloem op en een proper werkvlak en maak er een kuiltje in.

    Giet er het eimengsel in en meng.

  3. 3

    Voeg nog een mespuntje zout toe en kneed flink tot een homogeen deeg.

    Laat 1/2 uur rusten.

  4. 4

    Kneed nog even door en maak er vingerdikke worstjes van die u vervolgens oprolt tot ringen.

  5. 5

    Frituur mooi goudbruin op 180 °C.

    Strooi er nog een beetje poedersuiker over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.