Spaanse stoofschotel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spaanse stoofschotel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige Spaanse combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Kruid de stukken kip met peper, zout en paprikapoeder.

    Hak de knoflook fijn.

    Haal de zaadjes uit de paprika. Snij ze in 3 cm grote stukken.

    Schil de raapjes, aardappelen en wortelen en snij ze in stukken van 3 cm.

    Schil de uien en snij ze in fijne plakjes.

    Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal, maar laat kop en staart eraan.

    Snij de prei in ringetjes.

    Maal peterselie en pijnboompitten in het hakmolentje.

  2. 2

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en stoof de kip aan met de paprika, rozemarijn en knoflook.

    Draai de stukken geregeld om.

    Voeg er na 5 minuten de worstjes aan toe en laat ze 3 minuten meestoven. 

    Haal van het vuur.

  3. 3

    Verhit in een andere pan 1 à 2 eetlepels olijfolie en stoof de raapjes, aardappels, wortelen en uien aan.

    Doe er de witte wijn bij, de fond en een glas water.

    Leg de stukken kip met de paprika en rozemarijn op de groenten en laat 30 minuten pruttelen op laag vuur, tot de groenten zacht zijn.

  4. 4

    Stoof de prei met de gamba’s in 1 eetlepel olijfolie.

  5. 5

    Meng de gemalen peterselie en pijnboompitten met de citroenschilletjes en het paneermeel.

  6. 6

    Doe de worstjes weer bij de stoofpot en zet 10 minuten in de oven. 

    Doe er de prei en de gamba’s bij en bestrooi met het paneermengsel.

    Zet nog eens 10 minuten in de oven voor een knapperig goudbruin korstje.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Kruid de stukken kip met peper, zout en paprikapoeder.

    Hak de knoflook fijn.

    Haal de zaadjes uit de paprika. Snij ze in 3 cm grote stukken.

    Schil de raapjes, aardappelen en wortelen en snij ze in stukken van 3 cm.

    Schil de uien en snij ze in fijne plakjes.

    Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal, maar laat kop en staart eraan.

    Snij de prei in ringetjes.

    Maal peterselie en pijnboompitten in het hakmolentje.

  2. 2

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en stoof de kip aan met de paprika, rozemarijn en knoflook.

    Draai de stukken geregeld om.

    Voeg er na 5 minuten de worstjes aan toe en laat ze 3 minuten meestoven. 

    Haal van het vuur.

  3. 3

    Verhit in een andere pan 1 à 2 eetlepels olijfolie en stoof de raapjes, aardappels, wortelen en uien aan.

    Doe er de witte wijn bij, de fond en een glas water.

    Leg de stukken kip met de paprika en rozemarijn op de groenten en laat 30 minuten pruttelen op laag vuur, tot de groenten zacht zijn.

  4. 4

    Stoof de prei met de gamba’s in 1 eetlepel olijfolie.

  5. 5

    Meng de gemalen peterselie en pijnboompitten met de citroenschilletjes en het paneermeel.

  6. 6

    Doe de worstjes weer bij de stoofpot en zet 10 minuten in de oven. 

    Doe er de prei en de gamba’s bij en bestrooi met het paneermengsel.

    Zet nog eens 10 minuten in de oven voor een knapperig goudbruin korstje.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.