Quiche met aardappel, mozzarella, en spekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met aardappel, mozzarella, en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodempjes. Bak 12 minuten in de oven, draai om en bak nog 5 minuten. 

  2. 2

    Snij intussen de aardappels in flinterdunne schijfjes en kook ze in 8 à 10 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelschijfjes af, en laat afkoelen. 

  3. 3

    Verwarm een pan en bak de spekjes samen met de lente-uitjes in 5 minuten gaar.

  4. 4

    Mix de ricotta met de knoflook, de eierdooier en de helft van geraspte parmezaan en bestrijk er de bladerdeegbodempjes mee. 

  5. 5

    Beleg met schijfjes aardappel, spekjes, pijpajuin en mozzarella. Bestrooi tot slot met zeezout, versgemalen peper, enkele lepels zure room, en de rest van de Parmezaan.

  6. 6

    Zet vervolgens 13 à 15 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodempjes. Bak 12 minuten in de oven, draai om en bak nog 5 minuten. 

  2. 2

    Snij intussen de aardappels in flinterdunne schijfjes en kook ze in 8 à 10 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelschijfjes af, en laat afkoelen. 

  3. 3

    Verwarm een pan en bak de spekjes samen met de lente-uitjes in 5 minuten gaar.

  4. 4

    Mix de ricotta met de knoflook, de eierdooier en de helft van geraspte parmezaan en bestrijk er de bladerdeegbodempjes mee. 

  5. 5

    Beleg met schijfjes aardappel, spekjes, pijpajuin en mozzarella. Bestrooi tot slot met zeezout, versgemalen peper, enkele lepels zure room, en de rest van de Parmezaan.

  6. 6

    Zet vervolgens 13 à 15 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.