Recept

Quiche met spekjes, kerstomaten en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche maak je voor maar 2,20 euro per persoon. In een quiche kun je de meeste groenten makkelijk verwerken. Wie zelf kippen heeft, kan bovendien rekenen op goedkope eieren. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 ̊C. Bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier en het kruimeldeeg. Leg er opnieuw een stukje bakpapier op en leg bakknikkers in de vorm. Bak het deeg 12 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakknikkers, verhoog de temperatuur tot 190°C en schuif het kruimeldeeg nog 5 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof, roerbak de courgette kort mee.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en de gehakte peterselie. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de courgette, de spekjes en de kerstomaten over het deeg. Schenk er de vulling over. Snij de mozzarella in plakjes en leg ze boven op de vulling. Zet nog 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de quiche uit de oven en serveer met een handvol rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met spekjes, kerstomaten en mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 ̊C. Bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier en het kruimeldeeg. Leg er opnieuw een stukje bakpapier op en leg bakknikkers in de vorm. Bak het deeg 12 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakknikkers, verhoog de temperatuur tot 190°C en schuif het kruimeldeeg nog 5 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof, roerbak de courgette kort mee.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en de gehakte peterselie. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de courgette, de spekjes en de kerstomaten over het deeg. Schenk er de vulling over. Snij de mozzarella in plakjes en leg ze boven op de vulling. Zet nog 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de quiche uit de oven en serveer met een handvol rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!