Recept

Zalm-aardappelkoekjes met mangosalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk knapperige zalmkoekjes, geserveerd met een frisse salade. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen, pel ze vervolgens en pureer ze nog warm. Laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel de zalm, dep 'm droog en snij 'm in fijne blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne stukjes. Spoel de takjes dille, schud ze droog en hak ze fijn.

  3. 3

    Maak de salade. Spoel de rucola en zwier droog. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de komkommer, snij 'm doormidden, haal de pitjes eruit en snij in dwarse schijven. Pel de ui en snij in dunne ringen. Hou wat rucola apart en hussel de andere ingrediënten voor de salade onder elkaar. Roer het citroensap met azijn en de olie tot een dressing. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de zalm met de lente-ui, de dille, het currypoeder en kruid met peper en zout. Meng er de aardappelen onder. Voeg het ei toe en roer er 2 à 3 el bloem door. Maak van het mengsel balletjes of koekjes.

  5. 5

    Wentel de koekjes door de panko. Verhit voldoende olie in een kookpan en frituur de koekjes in porties goudbruin. Neem ze eruit, laat even uitlekken op keukenpapier.


  6. 6

    Roer de dressing onder de salade en verdeel die het over de kommetjes. Bestrooi de zalm-aardappelkoekjes met rucola en serveer ze met de salade.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm-aardappelkoekjes met mangosalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!