Recept

Mango-kaastaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zomerklassieker, ook welkom in hartje winter

bereiding
 1. 1

  Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bedekte springvorm. Druk goed aan en zet koel weg.

 2. 2

  Week 6 blaadjes gelatine voor de vulling in koud water. Roer de plattekaas glad met de suiker en de vanillesuiker. Verwarm 100 ml mangosap en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Voeg de rest van het sap toe en roer geleidelijk door de kaasmassa. Laat lichtjes opstijven.

 3. 3

  Klop 200 ml room stijf voor de vulling en spatel hem door de kaasmassa. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad. Laat op z’n minst 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Week de rest van de gelatine in koud water. Verwarm opnieuw een bodempje mangosap, los er de uitgeknepen gelatine in op. Schenk er de rest van het sap bij en laat even afkoelen. Giet voorzichtig over de taart en zet nog even koel weg. Klop 80 ml room stijf en schep hem in een spuitzak met kartelmond. Werk de taart af met toefjes slagroom. Ontvorm voorzichtig op een groot bord en snij de taart in mooie stukken. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mango-kaastaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!