Recept

Radijzensoep met knoflookcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de radijzen schoon. Hou het loof bij. Snij zowat 15 radijzen doormidden, snij de rest in plakjes voor de afwerking. Schil de aardappel en snij 'm in blokjes. Pel en snipper de ui. 

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie in een diepe pan. Roer er de bloem onder en laat even meebakken. Giet er langzaam en al roerend de warme bouillon bij. Doe er de halve radijzen, het loof en de aardappelblokjes bij. Laat 10 minuten op een zacht vuur koken. 

  3. 3

    Maak de croutons. Snij het brood in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook. Verhit de boter en stoof de knoflook glazig. Doe er het brood bij en bak goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pureer de soep met een staafmixer. Giet er de room bij en zet het vuur uit. Schep de soep in borden en werk af met de croutons, parmezaan en enkele plakjes rauwe radijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Radijzensoep met knoflookcroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!