Recept

Selder-savooikoolsoep met knoflookcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Honing geeft dit groene soepje een lekker zoete touch.

Croutons zijn altijd lekker. Voeg bij het bakken eventueel een lepeltje kant-en-klare pesto toe om er echte smaakbommetjes van te maken.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij de stengels in fijne stukjes. Bewaar enkele blaadjes seldergroen voor de afwerking. Maak de savooikool schoon en hak ze grof.

  2. 2

    Smelt 1 eetlepel boter en stoof de ui en de selder 10 minuten met een scheutje water op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Voeg de savooikool toe, blus met de kippenbouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de croutons. Snij het brood in blokjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak de blokjes brood en knoflook goudbruin. Kruid met peper en zout. Werk de soep af met de croutons en enkele selderblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Selder-savooikoolsoep met knoflookcroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!