Recept

Lauwe salade met gelakte jonge wortelen en tataki van rund

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bereid de marinade. Pel de knoflook en sjalot. Snij samen met de gember en het citroengras in kleine stukjes en meng met de honing, de olijfolie, de sojasaus, de sesamolie en het limoensap. Kruid met peper en zout, meng goed en laat 24 uur rusten in de koelkast. 

  2. 2

    Zeef de marinade. Maak de worteltjes schoon, verwijder het loof, maar laat er nog een klein stukje aan. Leg ze samen met de broccolini in een pannetje met de sojamarinade. Gaar beetgaar op een zacht vuur. 

  3. 3

    Maak de lente-ui en de rode peper schoon en snipper ze fijn. Zet een pan op het vuur met wat sesamolie en laat heel heet worden. Kruid de steak met peper en zout en bak het gekruide vlees heel kort aan beide kanten zodat hij binnenin nog rauw is. Blus met de sojasaus en zet het vlees meteen in de koelkast om af te koelen. Laat 30 minuten rusten.

  4. 4

    Snij de steak in reepjes en schik op een groot bord. Geef er de gelakte groenten bij en bestrooi met de sesamzaadjes. Werk af met enkele blaadjes koriander en de fijngesnipperde rode peper en lente-ui. Werk af met een partje limoen.
    Lekker met extra noedels.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe salade met gelakte jonge wortelen en tataki van rund

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!