Brood zonder granen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Brood zonder granen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker koken voor je gezin als je elke dag rekening moet houden met de noden van iemand met een spijsverteringsprobleem, dat vraagt extra planning en aandacht, wat meer denkwerk... en extra keukenwerk. Maar dat het wél kan, bewijst Koken met Libelle - Licht verteerbaar. Met meer dan 80 recepten en suggesties voor mensen met een aandoening die de maag en vooral de darmen verstoort, bevat het volkomen veilige gerechten. Lactosevrij, glutenvrij, geen koolhydraten, veel enzymen en andere stimulansen voor een goede darmflora. Alle recepten zijn zo samengesteld dat ze de spijsvertering zeker niet belasten, en een aantal werken zelfs helend. Verkrijgbaar voor € 8,95 via www.magstore.be, zolang de voorraad strekt.

Voor het zelfgemaakt kokosmeel
  1. 1

    Open de kokosnoot.

  2. 2

    Schraap met behulp van een lepel de pulp uit de kokosnoot en weeg ze. Meet per 80 g kokosnoot 600 ml mineraalwater af. Doe ze samen in de blender en mix in 1 minuut glad. Giet dit mengsel door een stuk neteldoek of een fijne zeef. Bewaar de melk voor een andere bereiding en werk nu verder met de vaste pulp.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 40°C. Je kunt hem ook iets hoger voorverwarmen, en daarna uitschakelen. Smeer de kokospulp uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet 1 uur in de oven; het vocht zal verdampen en de pulp is droog. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Doe de afgekoelde, gedroogde pulp in de blender en maal in 30 seconden tot een fijn poeder. Bewaar dit tot gebruik goed afgesloten in de koelkast.

Voor het brood
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm voor brood (ongeveer 21 x 13 cm) met bakpapier en zorg dat het papier rondom 5 cm boven de rand van de vorm uitsteekt.

  2. 2

    Klop in een mengkom de eieren los met de kokosolie, de ciderazijn, de amandelboter en de honing. Meng in een andere kom de twee soorten meel, de baksoda en het zeezout.

  3. 3

    Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het eiermengsel en mix tot alles goed gemengd is tot een stevig deeg. Schep het deeg in de bakvorm en bak het 45 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Haal de vorm uit de oven en laat het brood in de vorm volledig afkoelen. Haal het brood er dan uit, door de opstaande randen van het bakpapier vast te pakken en het er zo uit te tillen.

  5. 5

    Lekker koken voor je gezin als je elke dag rekening moet houden met de noden van iemand met een spijsverteringsprobleem, dat vraagt extra planning en aandacht, wat meer denkwerk... en extra keukenwerk. Maar dat het wél kan, bewijst Koken met Libelle - Licht verteerbaar. Met meer dan 80 recepten en suggesties voor mensen met een aandoening die de maag en vooral de darmen verstoort, bevat het volkomen veilige gerechten. Lactosevrij, glutenvrij, geen koolhydraten, veel enzymen en andere stimulansen voor een goede darmflora. Alle recepten zijn zo samengesteld dat ze de spijsvertering zeker niet belasten, en een aantal werken zelfs helend. Verkrijgbaar voor € 8,95 via www.magstore.be, zolang de voorraad strekt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Voor het zelfgemaakt kokosmeel
  1. 1

    Open de kokosnoot.

  2. 2

    Schraap met behulp van een lepel de pulp uit de kokosnoot en weeg ze. Meet per 80 g kokosnoot 600 ml mineraalwater af. Doe ze samen in de blender en mix in 1 minuut glad. Giet dit mengsel door een stuk neteldoek of een fijne zeef. Bewaar de melk voor een andere bereiding en werk nu verder met de vaste pulp.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 40°C. Je kunt hem ook iets hoger voorverwarmen, en daarna uitschakelen. Smeer de kokospulp uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet 1 uur in de oven; het vocht zal verdampen en de pulp is droog. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Doe de afgekoelde, gedroogde pulp in de blender en maal in 30 seconden tot een fijn poeder. Bewaar dit tot gebruik goed afgesloten in de koelkast.

Voor het brood
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm voor brood (ongeveer 21 x 13 cm) met bakpapier en zorg dat het papier rondom 5 cm boven de rand van de vorm uitsteekt.

  2. 2

    Klop in een mengkom de eieren los met de kokosolie, de ciderazijn, de amandelboter en de honing. Meng in een andere kom de twee soorten meel, de baksoda en het zeezout.

  3. 3

    Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het eiermengsel en mix tot alles goed gemengd is tot een stevig deeg. Schep het deeg in de bakvorm en bak het 45 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Haal de vorm uit de oven en laat het brood in de vorm volledig afkoelen. Haal het brood er dan uit, door de opstaande randen van het bakpapier vast te pakken en het er zo uit te tillen.

  5. 5

    Lekker koken voor je gezin als je elke dag rekening moet houden met de noden van iemand met een spijsverteringsprobleem, dat vraagt extra planning en aandacht, wat meer denkwerk... en extra keukenwerk. Maar dat het wél kan, bewijst Koken met Libelle - Licht verteerbaar. Met meer dan 80 recepten en suggesties voor mensen met een aandoening die de maag en vooral de darmen verstoort, bevat het volkomen veilige gerechten. Lactosevrij, glutenvrij, geen koolhydraten, veel enzymen en andere stimulansen voor een goede darmflora. Alle recepten zijn zo samengesteld dat ze de spijsvertering zeker niet belasten, en een aantal werken zelfs helend. Verkrijgbaar voor € 8,95 via www.magstore.be, zolang de voorraad strekt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.