• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Konijnenbouten uit de oven met appel en currysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snipper de uien in grove stukjes en kruid de bouten met mild currypoeder, peper en zout.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Bak de bouten goudbruin aan beide kanten, haal het konijn uit de pan en stoof daarin de uien glazig.

  3. 3

    Snijd het vruchtvlees van de appels in dobbelstenen. Voeg de uitgelekte stukjes ananas toe en roer. Schenk de currysaus erbij en laat kort pruttelen.

  4. 4

    Schik de konijnenbouten in een ovenschaal en schenk er de warme currysaus met fruit over. Bedek de schaal met een vel aluminiumfolie en laat alles zo’n 45 à 60 minuten garen in de hete oven.

  5. 5

    Kook de rijst en serveer samen met het konijn. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snipper de uien in grove stukjes en kruid de bouten met mild currypoeder, peper en zout.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Bak de bouten goudbruin aan beide kanten, haal het konijn uit de pan en stoof daarin de uien glazig.

  3. 3

    Snijd het vruchtvlees van de appels in dobbelstenen. Voeg de uitgelekte stukjes ananas toe en roer. Schenk de currysaus erbij en laat kort pruttelen.

  4. 4

    Schik de konijnenbouten in een ovenschaal en schenk er de warme currysaus met fruit over. Bedek de schaal met een vel aluminiumfolie en laat alles zo’n 45 à 60 minuten garen in de hete oven.

  5. 5

    Kook de rijst en serveer samen met het konijn. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.