Konijnenbouten uit de oven met appel en currysaus

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snipper de uien in grove stukjes en kruid de bouten met mild currypoeder, peper en zout.

  2. Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Bak de bouten goudbruin aan beide kanten, haal het konijn uit de pan en stoof daarin de uien glazig.

  3. Snijd het vruchtvlees van de appels in dobbelstenen. Voeg de uitgelekte stukjes ananas toe en roer. Schenk de currysaus erbij en laat kort pruttelen.

  4. Schik de konijnenbouten in een ovenschaal en schenk er de warme currysaus met fruit over. Bedek de schaal met een vel aluminiumfolie en laat alles zo’n 45 à 60 minuten garen in de hete oven.

  5. Kook de rijst en serveer samen met het konijn. 

lekker van bij ons
Lekker van bij ons

Konijn doet denken aan traditionele stoofpotten uit grootmoeders keuken. Heerlijk! Alleen, er zijn nog zo veel andere mogelijkheden. Ontdek ze hier.

Meer recepten met konijn

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Konijn met zilveruitjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Konijnenbouten op z’n Brussels

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Geroosterde konijnenbout

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Kipfilet met currysaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hartig gevulde appels