Recept

Kip met currysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een échte klassieker met kip.

Tip: voeg voor een extra portie groenten nog een flinke handvol spinazie, reepjes paksoi of in blokjes gesneden courgette toe.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steel en zaadjes van de rode paprika’s en snij in brede repen van ongeveer 2 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bedruppel met olijfolie, kruid met peper, zout en cayennepeper en zet gedurende 20 à 30 minuten in de oven, tot ze helemaal zacht en mooi geroosterd zijn.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Snij het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de kipfilet in reepjes. Doe de reepjes en 2/3de van de ananas in een kom, strooi er het currypoeder over en kruid verder met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.

  4. 4

    Snij de sjalot in fijne lange repen en bak ze met de geperste knoflook in olie glazig. Voeg de gekruide kip en ananas toe en roerbak tot alles mooi kleurt. Voeg desnoods wat extra olie toe. Voeg daarna 2/3de van de paprikastukken toe, samen met de kokosroom en appelsap. Laat op een zacht vuur inkoken tot de saus dikker wordt. Bind met wat in water opgelost maïszetmeel.

  5. 5

    Serveer de kip met de rijst en werk af met de overige ananas, paprikarepen en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met currysaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!