Recept

Gelakte konijnenboutjes met bloemkoolrisotto en walnotensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk, gezond en origineel gerecht met konijn. 

bereiding
  1. 1

    Spreid de misopasta uit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C tot de miso tot een donkere karamel verkleurd is. Laat afkoelen en breek de pasta in stukjes.

  2. 2

    Doe de gebakken miso samen met de mirin, de suiker, azijn, maïsolie en boter in een blender en mix in 5 minuten tot een zachte pasta.

  3. 3

    Fruit in een grote pan de konijnenbouten een 5-tal minuten langs beide kanten aan in wat boter. Zet een deksel op de pan en gaar nog 5 minuten verder. Leg de konijnenbouten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer er de pasta over en zet nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. 4

    Blancheer de bloemkool in de kippenbouillon gedurende 3 minuten. Zeef de bouillon, maar vang het vocht op. Fruit de bloemkool in wat boter of zonnebloemolie, voeg de roomkaas en parmezaan toe en roer tot een romige risotto. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Meng de granaatappelzaadjes met de gehakte walnoten en gehakte peterselie. Voeg notenolie, citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel wat risotto over borden. Leg er de gebakken konijnenbouten op, werk af met de walnotensalsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakte konijnenboutjes met bloemkoolrisotto en walnotensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!