Recept van Pascale Naessens: Tournedos van rundvlees met broccoli

Zo maak je ‘t
  1. Snij de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel. Snij de harde schil van de stengel af en snij de rest in dunne plakjes.

  2. Kook alles 5 minuten. Giet het water af en bak nu de broccoli in een hete pan met een goede scheut olijfolie. Roer goed zodat de broccoli niet verbrandt. Pureer de broccoli en kruid met peper en zout en veel nootmuskaat. Als je de puree nog smeuïger wil, voeg dan wat olijfolie toe.

  3. Bruin het rundvlees in een pan en kruid met peper en zout. Zet, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil, daarna de braadpan weg in een oven van 180°C. 

  4. Snij het vlees in dikke plakken. Maak quenelles van de broccolipuree en verdeel over de borden. Schik het rundvlees ernaast.