• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

VIDEO: Romige paprikakip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng het paprikapoeder met de cayennepeper en het uienpoeder. Wrijf de kipfilets in met de mengeling.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kip in boter en olijfolie aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg in een ovenschaal.

  3. 3

    Snij de paprika in blokjes. Snipper de sjalot en knoflook fijn.

  4. 4

    Doe wat extra olijfolie in de pan, voeg de sjalot, knoflook en paprika’s toe en roerbak tot alles glazig gestoofd is. Voeg de roomkaas en kippenbouillon toe en roer goed. Doe er peper en zout bij.

  5. 5

    Voeg de saus bij de kip en laat nog 20 minuten garen in de oven. Strooi er net voor het serveren de gehakte peterselie over. Lekker met rijst of pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng het paprikapoeder met de cayennepeper en het uienpoeder. Wrijf de kipfilets in met de mengeling.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kip in boter en olijfolie aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg in een ovenschaal.

  3. 3

    Snij de paprika in blokjes. Snipper de sjalot en knoflook fijn.

  4. 4

    Doe wat extra olijfolie in de pan, voeg de sjalot, knoflook en paprika’s toe en roerbak tot alles glazig gestoofd is. Voeg de roomkaas en kippenbouillon toe en roer goed. Doe er peper en zout bij.

  5. 5

    Voeg de saus bij de kip en laat nog 20 minuten garen in de oven. Strooi er net voor het serveren de gehakte peterselie over. Lekker met rijst of pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.