Recept

Hertenrollade met pompoenravioli en warme appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

1 dag vooraf
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Doe de gare pompoen in een kom en plet met een vork. Meng er de parmezaan, paneermeel, eieren, nootmuskaat, kerriepoeder en gember door. Breng goed op smaak met peterselie, peper en zout.

De dag zelf
  1. 1

    Leg voor de ravioli op elk wontonblaadje een koffielepel van de pompoenvulling. Maak de randen nat en vouw dicht, snij eventueel bij met een schep mesje en druk de randen aan met een vork. Leg ze op bakpapier, indien je stapelt, leg er dan telkens wat bakpapier tussen. Dek goed af met plasticfolie om de ravioli soepel te houden.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appelen. Snij in plakjes van ± 2 centimeter dik, besprenkel met citroensap. Verkruimel de peperkoek in een blender. Meng er de cranberry’s door en voeg 1 à 2 eetlepels olie toe, meng tot een kruimelige structuur. Strooi op de appelen en zet een kwartier in de oven.

  3. 3

    Bak de boschampignons krokant in wat boter, voeg de geperste knoflook en peterselie toe, kruid met peper en zout. Leg de plakjes herten let op een snijplank. Vul met de boschampignons, spinazie en een plakje wildpaté, rol op en maak vast met een prikker. Bak de rollades rondom rond goudbruin in ruim wat boter.

  4. 4

    Kook de ravioli in ± 3 minuten gaar in gezouten water. Warm de veenbessen op. Smelt de boter in een pan en voeg de salie toe.

  5. 5

    Leg op elk bord een paar plakjes hertenrollade, een paar pompoenravioli, en een gebakken appeltje met veenbessencompote. Lepel wat salieboter over de ravioli en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenrollade met pompoenravioli en warme appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!