Recept

Feestelijke tiramisutaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met een leuke zelfgeschreven boodschap op de macarons maak je deze taart nóg mooier!

Opgelet: de taart moet 4 uur opstijven. 

bereiding
 1. 1

  Mix de speculaaskoekjes tot een fijne textuur. Smelt de boter en meng door de koekjeskruimels. Bedek de bodem van een springvorm (diameter 22 cm) met de koekjes en druk goed aan. Zet in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm 100 milliliter water in een steelpan en roer er 2 eetlepels espressopoeder en 50 milliliter amaretto door. Laat afkoelen.

 3. 3

  Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop de room op met de kristalsuiker en voeg nog 1 eetlepel espressopoeder toe. Voeg lepel per lepel de mascarpone toe en meng.

 4. 4

  Verwarm de rest van de amaretto in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen. Meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot ze volledig zijn opgelost. Meng het gelatine-amarettomengsel door het mascarponemengsel. Schep 1/3 van het mengsel op de speculaaskoekjesbodem.

 5. 5

  Doop 7 lange vingers één voor één in het afgekoelde koffie-amarettomengsel en leg ze op de mascarpone (breek er eventueel een paar om de hele bodem bedekt te krijgen). Schep er 1/3 van de mascarpone over. Doop ook de rest van de lange vingers in het koffie-amarettomengsel en leg ze op de mascarpone. Werk af met de rest van de mascarpone en strijk glad. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

 6. 6

  Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder en werk af met chocolademacarons en mikado’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!