Aardappelsoep met champignons en broodkorstjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelsoep met champignons en broodkorstjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige soep met heerlijke extraatjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de preiwitten in ringetjes.

    Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

  2. 2

    Stoof de prei en de aardappelen in wat boter. Blus met 1,2 liter kippenbouillon. Kruid met peper, zout en marjolein. Laat 20 minuten afgedekt koken.

  3. 3

    Mix de soep fijn.

    Voeg de room toe en warm nog even goed door, zonder ze nog eens te laten koken.

  4. Voorbereiding garnituur

  5. 4

    Snij de boschampignons in kleine stukjes.

    Snij een sneetje wit brood in kleine stukjes.

  6. 5

    Bak champignons en broodkorstjes krokant in wat olie. Pers er een knoflookteentje over uit en kruid met peper, zout en verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de preiwitten in ringetjes.

    Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

  2. 2

    Stoof de prei en de aardappelen in wat boter. Blus met 1,2 liter kippenbouillon. Kruid met peper, zout en marjolein. Laat 20 minuten afgedekt koken.

  3. 3

    Mix de soep fijn.

    Voeg de room toe en warm nog even goed door, zonder ze nog eens te laten koken.

  4. Voorbereiding garnituur

  5. 4

    Snij de boschampignons in kleine stukjes.

    Snij een sneetje wit brood in kleine stukjes.

  6. 5

    Bak champignons en broodkorstjes krokant in wat olie. Pers er een knoflookteentje over uit en kruid met peper, zout en verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.