Spinaziesoep met champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spinaziesoep met champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk om tijdens de lunch bij op te warmen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.

    Borstel de champignons droog schoon, snij ze in fijne plakjes.

  2. 2

    Blancheer de spinazie 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken
    in een vergiet. Hak de blaadjes zo fijn mogelijk.

  3. 3

    Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de aardappelen en de kippenbouten bij. Laat 15 minuten zacht koken.

  4. 4

    Bak de champignons kort op een hevig vuur, in een likje boter. Kruid met peper.

  5. 5

    Neem de kippenbouten weg. Haal het vlees van de boutjes en snij het in reepjes. Mix de soep. Doe er de spinazie, het kippenvlees en de champignons bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog heel even goed doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.

    Borstel de champignons droog schoon, snij ze in fijne plakjes.

  2. 2

    Blancheer de spinazie 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken
    in een vergiet. Hak de blaadjes zo fijn mogelijk.

  3. 3

    Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de aardappelen en de kippenbouten bij. Laat 15 minuten zacht koken.

  4. 4

    Bak de champignons kort op een hevig vuur, in een likje boter. Kruid met peper.

  5. 5

    Neem de kippenbouten weg. Haal het vlees van de boutjes en snij het in reepjes. Mix de soep. Doe er de spinazie, het kippenvlees en de champignons bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog heel even goed doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.