Recept

Couscoushapje met pompoen en minikipsaté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hapje in een glaasje met pompoen en kip. Perfect voor een hapjesbuffet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in kleine blokjes. Strooi er de tijm, peper en zout over. Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de voorverwamde oven. Snij ondertussen de abrikozen en feta in kleine blokjes. Haal de zaadjes uit de granaatappel.

  2. 2

    Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Maak de korrels los met een vork. Meng de geroosterde pompoen, gehakte kruiden, de blokjes abrikoos en feta en de granaatappel door de couscous. Breng op smaak met peper en zout, olijfolie en citroensap. Zet aan de kant.

  3. 3

    Doe de komijn, het gerookte paprikapoeder, de cayennepeper en het zout in een kom. Snij de kipfilet in lange repen. Haal de repen door de kruidenmengeling en rijg ze op een satéprikkertje. Bak de kipsaté’s goudbruin in wat olijfolie.

  4. 4

    Verdeel de couscous over de glaasjes. Werk af met een kipsaté.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!