Appelkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen, dwars door de opening van het verwijderde klokhuis, in dunne plakjes.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg uit. Duw met een beker cirkeluit het deeg die even groot of net iets groter zijn dan de appelschijfjes.

  3. 3

    Leg op ieder bladerdeegrondje een schijfje appel. Maar er echte appeltjes van door steeltjes en blaadjes te maken met restjes bladerdeeg. Klop de eidooier los en bestrijk er de voorzichtig de bladerdeegrondjes mee.

  4. 4

    Meng de kaneel met de rietsuiker en strooi over de appelschijfjes. Bak de appelkoekjes 15 minuten in de oven. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen, dwars door de opening van het verwijderde klokhuis, in dunne plakjes.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg uit. Duw met een beker cirkeluit het deeg die even groot of net iets groter zijn dan de appelschijfjes.

  3. 3

    Leg op ieder bladerdeegrondje een schijfje appel. Maar er echte appeltjes van door steeltjes en blaadjes te maken met restjes bladerdeeg. Klop de eidooier los en bestrijk er de voorzichtig de bladerdeegrondjes mee.

  4. 4

    Meng de kaneel met de rietsuiker en strooi over de appelschijfjes. Bak de appelkoekjes 15 minuten in de oven. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.