Recept

Eendenborst met gekaramelliseerde wintergroenten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dit recept voor eendenborst met gekaramelliseerde wintergroenten is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen, kook ze in hun geheel gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat afkoelen.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 140°C. Spoel de eendenborsten met koud water en dep ze droog. Snij de vetlaag kruiselings in en kruid met peper en zout. Bak 5 minuten op de velkant in een hete antikleefkoekenpan. Bak nog even op de andere kant. Neem uit de pan en laat 20 minuten verder garen in de oven op een rooster boven de braadslee.

 3. 3

  Giet het vet uit de pan en smelt er de helft van de boter in. Snij de aardappelen in vrij dikke plakjes en bak die in 10 minuten goudbruin in de pan van de eend. Schep geregeld om.

 4. 4

  Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Bak ze in de rest van de boter tot ze kleuren. Kruid met peper en zout en bestrooi met poedersuiker. Schep om tot de suiker karamelliseert en blus met de wijn. Laat 10 minuten onder deksel sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Verwijder het deksel en laat de vloeistof verdampen.

 5. 5

  Schep de gebakken aardappelen uit de pan, kruid met peper en zout en bestrooi ze met peterselie. Snij de eendenborsten in dikke plakken en serveer ze met de gebakken aardappelen en groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met gekaramelliseerde wintergroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!