Pannenkoekjes met eendenborst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoekjes met eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend feestelijk gerechtje met eend.

bereiding
  1. 1

    Meng de honing met de sojasaus. Kerf de velkant van de eendenborsten kruiselings in en laat ze 1 uur met de velkant naar boven marineren in de sojasaus en honing.

  2. 2

    Meng de bloem met 250 ml kokend water . Voeg er 125 ml koud water, de sesamolie en het zout aan toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten. Kneed tot een worst van ongeveer 5 cm dik en snij in plakjes van ongeveer 2,5 cm dik. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pannenkoekjes.

  3. 3

    Bestrijk de pannenkoekjes met olie en bak ze aan beide kanten goudbruin. Plooi ze dubbel (gebruik hiervoor een deegrol) terwijl ze nog warm zijn.

  4. 4

    Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep ze droog. Bak ze gaar in een niet te hete pan, eerst 10 minuten op de velkant, daarna 5 minuten op de vleeskant. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij in dunne plakjes.

  5. 5

    Spoel de kruiden en scheur grote blaadjes in stukken. Spoel de komkommer en snij met een mandoline in lange reepjes of staafjes.

  6. 6

    Vul de dubbelgeplooide pannenkoekjes met plakjes eend, komkommer, munt, koriander en werk af met balsamicoparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de honing met de sojasaus. Kerf de velkant van de eendenborsten kruiselings in en laat ze 1 uur met de velkant naar boven marineren in de sojasaus en honing.

  2. 2

    Meng de bloem met 250 ml kokend water . Voeg er 125 ml koud water, de sesamolie en het zout aan toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten. Kneed tot een worst van ongeveer 5 cm dik en snij in plakjes van ongeveer 2,5 cm dik. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pannenkoekjes.

  3. 3

    Bestrijk de pannenkoekjes met olie en bak ze aan beide kanten goudbruin. Plooi ze dubbel (gebruik hiervoor een deegrol) terwijl ze nog warm zijn.

  4. 4

    Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep ze droog. Bak ze gaar in een niet te hete pan, eerst 10 minuten op de velkant, daarna 5 minuten op de vleeskant. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij in dunne plakjes.

  5. 5

    Spoel de kruiden en scheur grote blaadjes in stukken. Spoel de komkommer en snij met een mandoline in lange reepjes of staafjes.

  6. 6

    Vul de dubbelgeplooide pannenkoekjes met plakjes eend, komkommer, munt, koriander en werk af met balsamicoparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.