Gegrilde visspiesjes met courgettebloemen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde visspiesjes met courgettebloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de houten prikkers 10 minuten weken in koud water. Snij de visfilets in repen van 3 à 4 cm breed en rijg ze aan de satéprikkers.

  2. 2

    Spoel het basilicum, dep de blaadjes droog en hak ze heel fijn. Roer het basilicum en de geraspte limoenschil door de olie en kruid de marinade met versgemalen peper.

  3. 3

    Spoel voorzichtig de kleine courgettes – maar raak niet aan de bloemen – en snij ze eventueel in de lengte doormidden. Kwast zowel de visspiesjes als de courgettes in met de kruidige olie en leg alles zo’n 6 à 8 minuten op de grill. Keer de spiesjes en courgettes af en toe om. Kruid licht met zout en serveer meteen.

  4. 4

    Tip! Lekker met geroosterde krieltjes of een aardappel in de schil met verse tuinkruidendressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de houten prikkers 10 minuten weken in koud water. Snij de visfilets in repen van 3 à 4 cm breed en rijg ze aan de satéprikkers.

  2. 2

    Spoel het basilicum, dep de blaadjes droog en hak ze heel fijn. Roer het basilicum en de geraspte limoenschil door de olie en kruid de marinade met versgemalen peper.

  3. 3

    Spoel voorzichtig de kleine courgettes – maar raak niet aan de bloemen – en snij ze eventueel in de lengte doormidden. Kwast zowel de visspiesjes als de courgettes in met de kruidige olie en leg alles zo’n 6 à 8 minuten op de grill. Keer de spiesjes en courgettes af en toe om. Kruid licht met zout en serveer meteen.

  4. 4

    Tip! Lekker met geroosterde krieltjes of een aardappel in de schil met verse tuinkruidendressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.