Recept

Gegrilde visspiesjes met courgettebloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de houten prikkers 10 minuten weken in koud water. Snij de visfilets in repen van 3 à 4 cm breed en rijg ze aan de satéprikkers.

  2. 2

    Spoel het basilicum, dep de blaadjes droog en hak ze heel fijn. Roer het basilicum en de geraspte limoenschil door de olie en kruid de marinade met versgemalen peper.

  3. 3

    Spoel voorzichtig de kleine courgettes – maar raak niet aan de bloemen – en snij ze eventueel in de lengte doormidden. Kwast zowel de visspiesjes als de courgettes in met de kruidige olie en leg alles zo’n 6 à 8 minuten op de grill. Keer de spiesjes en courgettes af en toe om. Kruid licht met zout en serveer meteen.

  4. 4

    Tip! Lekker met geroosterde krieltjes of een aardappel in de schil met verse tuinkruidendressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde visspiesjes met courgettebloemen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Laat de houten prikkers 10 minuten weken in koud water. Snij de visfilets in repen van 3 à 4 cm breed en rijg ze aan de satéprikkers.

  2. 2

    Spoel het basilicum, dep de blaadjes droog en hak ze heel fijn. Roer het basilicum en de geraspte limoenschil door de olie en kruid de marinade met versgemalen peper.

  3. 3

    Spoel voorzichtig de kleine courgettes – maar raak niet aan de bloemen – en snij ze eventueel in de lengte doormidden. Kwast zowel de visspiesjes als de courgettes in met de kruidige olie en leg alles zo’n 6 à 8 minuten op de grill. Keer de spiesjes en courgettes af en toe om. Kruid licht met zout en serveer meteen.

  4. 4

    Tip! Lekker met geroosterde krieltjes of een aardappel in de schil met verse tuinkruidendressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!