Indische dahl met spinazie en cashewnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Indische dahl met spinazie en cashewnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kokosmelk geeft deze heerlijke maaltijdsoep extra karakter! 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze enkele minuten aan in een stoofpot met olijfolie tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Voeg de linzen, de aardappelblokjes, de gepelde tomaten, 200 milliliter kokosmelk en 350 milliliter water toe aan de stoofpot. Roer er het kerrie- en het komijnpoeder onder. Laat alles 45 minuten sudderen op een zacht vuur en roer af en toe om.

  3. 3

    Spoel de spinazie, laat uitlekken en slinken in de soep.

  4. 4

    Hak de cashewnoten fijn. Schep de dahl in kommetjes, lepel er wat extra kokosmelk bij en strooi er de fijngehakte cashewnoten over. Werk af met de chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze enkele minuten aan in een stoofpot met olijfolie tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Voeg de linzen, de aardappelblokjes, de gepelde tomaten, 200 milliliter kokosmelk en 350 milliliter water toe aan de stoofpot. Roer er het kerrie- en het komijnpoeder onder. Laat alles 45 minuten sudderen op een zacht vuur en roer af en toe om.

  3. 3

    Spoel de spinazie, laat uitlekken en slinken in de soep.

  4. 4

    Hak de cashewnoten fijn. Schep de dahl in kommetjes, lepel er wat extra kokosmelk bij en strooi er de fijngehakte cashewnoten over. Werk af met de chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.