Hartige cheesecake met vijgen en ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige cheesecake met vijgen en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de zoute crackers in een diepvrieszakje en plet ze met de deegroller. Doe de kruimels in een kom en meng met de zachte boter.

  2. 2

    Verdeel het mengsel over 8 glaasjes, duw goed aan met de bolle kant van een lepel en laat een halfuur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Lepel daarna in elk glaasje wat van de vijgencompote of -confituur.

  4. 4

    Klop vervolgens de slagroom stijf. Roer de roomkaas los en spatel er voorzichtig de slagroom door. Kruid met peper en zout. Verdeel over de glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Halveer de plakjes ham en rol ze tot roosjes. Snij de vijgen in partjes. Werk de glaasjes af met grofgehakte hazelnoten, een roosje ham en een partje vijg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de zoute crackers in een diepvrieszakje en plet ze met de deegroller. Doe de kruimels in een kom en meng met de zachte boter.

  2. 2

    Verdeel het mengsel over 8 glaasjes, duw goed aan met de bolle kant van een lepel en laat een halfuur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Lepel daarna in elk glaasje wat van de vijgencompote of -confituur.

  4. 4

    Klop vervolgens de slagroom stijf. Roer de roomkaas los en spatel er voorzichtig de slagroom door. Kruid met peper en zout. Verdeel over de glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Halveer de plakjes ham en rol ze tot roosjes. Snij de vijgen in partjes. Werk de glaasjes af met grofgehakte hazelnoten, een roosje ham en een partje vijg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.