Recept

Aardappeltortilla met saffraan en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect als lunchgerecht, maar ook als hapje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de melk, laat de saffraan er 15 minuten in trekken.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Pel de ui, snij ‘m in reepjes. Spoel de peterselie, hak fijn. Laat de ansjovis uitlekken.

  3. 3

    Verhit op middelhoog vuur wat olie in een ruime ovenvaste pan met anti- aanbaklaag. Bak er de plakjes aardappel 10 minuten afgedekt in aan. Schep af en toe om. Voeg de ui toe, laat
    5 minuten verder garen.

  4. 4

    Klop de eieren los met de saffraanmelk en voeg het paprikapoeder, de peterselie en de kaas toe. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de ansjovis over de aardappel in de pan. Giet daar het eimengsel over en laat
    even stollen. Zet de pan in de oven en laat nog 15 minuten garen. Haal uit de oven, laat even staan alvorens in stukken te snijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappeltortilla met saffraan en ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!