Gefrituurde ansjovisjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gefrituurde ansjovisjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de ansjovisjes, dep ze droog met keukenpapier. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette. Haal ze door de bloem en zorg ervoor dat de visjes helemaal bedekt zijn.

  2. 2

    Doe een flinke laag olie (1 vinger dik) in een diepe pan en laat goed heet worden. Bak er in porties de visjes goudbruin en knapperig in (dat duurt 3 à 4 minuten). Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
     

  3. 3

    Serveer de visjes met een partje citroen en een sausje naar keuze.
     

  4. 4

    LEKKER KRUIDIG
    Ideaal om erbij te serveren: kruidenmayonaise. Meng 4 el (het liefst zelfgemaakte) mayonaise met 1 kl pittige mosterd, 3 el gehakte tuinkruiden (peterselie, oregano, bieslook, kervel...) en
    1 koffielepel gehakte kappertjes. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de ansjovisjes, dep ze droog met keukenpapier. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette. Haal ze door de bloem en zorg ervoor dat de visjes helemaal bedekt zijn.

  2. 2

    Doe een flinke laag olie (1 vinger dik) in een diepe pan en laat goed heet worden. Bak er in porties de visjes goudbruin en knapperig in (dat duurt 3 à 4 minuten). Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
     

  3. 3

    Serveer de visjes met een partje citroen en een sausje naar keuze.
     

  4. 4

    LEKKER KRUIDIG
    Ideaal om erbij te serveren: kruidenmayonaise. Meng 4 el (het liefst zelfgemaakte) mayonaise met 1 kl pittige mosterd, 3 el gehakte tuinkruiden (peterselie, oregano, bieslook, kervel...) en
    1 koffielepel gehakte kappertjes. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.