Gestoofde mosselen met Italiaanse worst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gestoofde mosselen met Italiaanse worst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig en maak ze schoon. Gooi mosselen die open zijn weg.

  2. 2

    Snij de worst in blokjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Bak samen met de worst 2 minuten in een grote pan met hete olie.

  3. 3

    Blus met de wijn, kruid met peper en zout en leg de mosselen mee in het kookvocht. Laat afgedekt 6 minuten stoven tot de mosselen open zijn. Gooi gesloten exemplaren weg.

  4. 4

    Verdeel de mosselen samen met het kookvocht over borden, werk af met peterselie en de partjes citroen.
    Tip! Lekker met knapperig brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig en maak ze schoon. Gooi mosselen die open zijn weg.

  2. 2

    Snij de worst in blokjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Bak samen met de worst 2 minuten in een grote pan met hete olie.

  3. 3

    Blus met de wijn, kruid met peper en zout en leg de mosselen mee in het kookvocht. Laat afgedekt 6 minuten stoven tot de mosselen open zijn. Gooi gesloten exemplaren weg.

  4. 4

    Verdeel de mosselen samen met het kookvocht over borden, werk af met peterselie en de partjes citroen.
    Tip! Lekker met knapperig brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.