Gevulde artisjok met brie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde artisjok met brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk bijgerecht dat je maakt op de barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm je barbecue met deksel erop. Snij de citroen doormidden. Maak de artisjokken schoon, wrijf telkens met een halve citroen over de afgesneden partijen om verkleuring te voorkomen. Breng een ruime pot met water, 2 laurierblaadjes en het citroensap aan de kook. Voeg de artisjokken toe en kook samen met de citroenparten 15 minuten.

  2. 2

    Verwarm de brie in een steelpannetje tot die lekker romig is. Spoel de peterselie. Mix de parmezaan en de peterselie fijn in de blender. Kruid met peper van de molen.

  3. 3

    Haal het hooi uit de artisjokken en vul ze met het brie-mengsel.

  4. 4

    Snij het zuurdesembrood in stukken. Pel en snipper de knoflook. Bak in een steelpannetje de stukken brood in wat de boter samen met de oregano en de knoflook.

  5. 5

    Verkruimel het brood op het brie-mengsel en bak de artisjokken in 15 minuten goudbruin op de barbecue. Werk af met de peterselie-parmezaan en een extra takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm je barbecue met deksel erop. Snij de citroen doormidden. Maak de artisjokken schoon, wrijf telkens met een halve citroen over de afgesneden partijen om verkleuring te voorkomen. Breng een ruime pot met water, 2 laurierblaadjes en het citroensap aan de kook. Voeg de artisjokken toe en kook samen met de citroenparten 15 minuten.

  2. 2

    Verwarm de brie in een steelpannetje tot die lekker romig is. Spoel de peterselie. Mix de parmezaan en de peterselie fijn in de blender. Kruid met peper van de molen.

  3. 3

    Haal het hooi uit de artisjokken en vul ze met het brie-mengsel.

  4. 4

    Snij het zuurdesembrood in stukken. Pel en snipper de knoflook. Bak in een steelpannetje de stukken brood in wat de boter samen met de oregano en de knoflook.

  5. 5

    Verkruimel het brood op het brie-mengsel en bak de artisjokken in 15 minuten goudbruin op de barbecue. Werk af met de peterselie-parmezaan en een extra takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.