Recept

Varkenshaasje op de barbecue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk het met een laagje honing. Doe daar een royale laag mosterd overheen en werk af met een handvol fijngesnipperde rozemarijn. Wikkel het vlees strak in vershoudfolie en laat het 3 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Kook de aardappelen een kwartiertje voor in de schil. Giet af en verpak ze in aluminiumfolie. Kook de boontjes 8 tot 10 minuten in een pan met lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel en snipper de rode ui. Maak een dressing van de rode ui, wijnazijn, olijfolie, peper en zout en maak er de boontjes mee aan. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Haal het varkenshaasje uit de vershoudfolie. Bak het rondom twee minuten aan in de pan of op de barbecue, tot het een goudbruin korstje heeft.

  4. 4

    Verpak het vlees in een papillot van aluminiumfolie, kruid bij met barbecue- of vleeskruiden en laat garen op de barbecue tot het vlees rosé is. Leg er ook de aardappelen bij en laat ze goed gaar worden.

  5. 5

    Neem het varkenshaasje van de grill en laat even rusten in de folie. Serveer met de salade, aardappelen en kruidenboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje op de barbecue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!