Filobakjes caprese
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Filobakjes caprese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de vellen filodeeg in 36 vierkanten van 10 x 10 cm. Vet het muffinblik in met gesmolten boter. Leg in elk kuipje een velletje deeg, bestrijk opnieuw met boter, leg er een tweede vel op en herhaal nog een keer. Druk het deeg een beetje aan. Leg in elk kuipje een vel bakpapier en vul met steunvulling. Bak de taartjes 10 minuten blind voor.

  2. 2

    Haal het bakpapier met de steunvulling uit de taartjes, en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Snij of scheur de mozzarella in stukjes. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Meng de tomaatjes met de mozzarella, de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe in elk taartje 1 koffieelepel pesto, en verdeel er de tomaat-mozzarellasalade over. Werk af met een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de vellen filodeeg in 36 vierkanten van 10 x 10 cm. Vet het muffinblik in met gesmolten boter. Leg in elk kuipje een velletje deeg, bestrijk opnieuw met boter, leg er een tweede vel op en herhaal nog een keer. Druk het deeg een beetje aan. Leg in elk kuipje een vel bakpapier en vul met steunvulling. Bak de taartjes 10 minuten blind voor.

  2. 2

    Haal het bakpapier met de steunvulling uit de taartjes, en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Snij of scheur de mozzarella in stukjes. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Meng de tomaatjes met de mozzarella, de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe in elk taartje 1 koffieelepel pesto, en verdeel er de tomaat-mozzarellasalade over. Werk af met een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.