Recept

Gamba's met kruidenmarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gamba’s ontdooien. Spoel de verse kruiden, schud ze droog en pluk de blaadjes van de munt. Spoel de limoenen en citroenen. Rasp de schil jn en pers het sap uit. Spoel het pepertje, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snipper fijn. Pel de teentjes knoflook.

  2. 2

    Mix de limoenbladeren en de geraspte limoen- en citroenschil jn en glad in het citrussap. Pers er de teentjes knoflook bij, voeg ook de andere ingrediënten voor de marinade toe en mix nog even verder. Giet de marinade in een ondiepe glazen schaal, wentel er de ontdooide gamba’s in, dek ze af met vershoudfolie en laat minstens 4 uur koel marineren.

  3. 3

    Laat houten satéstokjes en- kele minuten weken in water. Neem de gamba’s uit de marinade en rijg ze aan de prikkers. Gril ze in 1 à 2 minuten per kant gaar, boven open vuur.

  4. 4

    Leg de gamba’s in de aluminium schaal, laat deze mee opwarmen, giet de marinade over de gamba’s en laat inkoken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gamba's met kruidenmarinade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!