Recept

Komkommer-avocadosalade met scampi's

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Pel en snipper de sjalot en de kno ook. Spoel de selder en snij in dunne boogjes. Smelt een klontje boter in een ruime pot en fruit de sjalotten en de knoflook glazig. Laat de selder even meestoven. Giet er de bouillon bij en voeg de takjes tijm toe. Breng de bouillon tot net tegen het kookpunt.

 2. 2

  Maak de scampi’s schoon, laat het staartje eraan. Gaar ze 4 minuten in de bouillon. Haal ze eruit. Zet het vuur hoger en laat de bouillon tot de helft inkoken. Giet door een zeef en werk op met de room en wat peper.

 3. 3

  Spoel de komkommers en snij ze met een mandoline in linten. Meng met de wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

 4. 4

   Spoel de waterkers en de babyspinazie. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in dunne partjes. Pel de rode ui en snij in fijne, halve ringen.

 5. 5

  Leg op elk bord wat spinazie, plakjes avocado en rode ui. Schep er de komkommer- linten en scampi’s op. Werk af met de waterkers en het sausje. Tip! Lekker met gekookte tarwe of quinoa erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommer-avocadosalade met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!