Recept

Aspergesoep met krokante ham en een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris lentesoepje met een van de lekkerste groenten van bij ons!

Zo pocheer je een ei: vul een pan met water en voeg een scheutje witte azijn toe. Breng het water bijna aan de kook. Breek voorzichtig elk ei in een apart kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en giet het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Pocheer de eieren 3 à 4 minuten voor een zachtgekookte dooier. Zorg dat je eieren supervers zijn! Verse eieren hebben een dikker en sterker eiwit, waardoor dat beter zijn vorm behoudt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges, verwijder de harde onderkant en snij de asperges in gelijke stukken. Hou de aspergetoppen aan de kant. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de aspergestukken toe en bak ze kort mee. Giet er de groentebouillon en de melk bij. Breng alles aan de kook en laat de soep op een zacht vuur sudderen tot de asperges gaar zijn.

  3. 3

    Blancheer ondertussen de aspergepunten in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn.

  4. 4

    Leg de plakjes ham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten krokant in de oven. Pocheer de eitjes één voor één in ruim water met een scheut azijn.

  5. 5

    Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de aspergesoep in kommen. Werk ze af met de aspergepunten, een gepocheerd ei, een plakje krokante ham en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesoep met krokante ham en een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!