Thaise runderbouillon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Thaise runderbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor de basisrunderbouillon - 3liter
  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij in stukken. Doe ze in een ruime kookpan, samen met het mergpijpje, het soepvlees en het kruidentuiltje. Breng aan de kook met 3 liter water en laat
    2 uur afgedekt sudderen.

  2. 2

    Giet de bouillon door een zeef. Laat afkoelen en schep er eventueel het vet af.

Voor de rest
  1. 1

    Maak de citroengrasstengels schoon en snij ze doormidden. Pel en kneus de knoflook. Schil de gember. Breng de runderbouillon aan de kook met het citroengras, de knoflook en de gember en laat 10 minuten trekken op een zacht vuur.

  2. 2

    Neem de bouillon van het vuur en haal de smaakmakers eruit. Doe de rijstvermicelli in de bouillon en laat die een paar minuten wellen. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes in ringetjes.

  3. 3

    Snij de rosbief in stukken en doe die in de hete bouillon. Breng op smaak met vissaus en werk af met het pepertje, de pinda’s en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Voor de basisrunderbouillon - 3liter
  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij in stukken. Doe ze in een ruime kookpan, samen met het mergpijpje, het soepvlees en het kruidentuiltje. Breng aan de kook met 3 liter water en laat
    2 uur afgedekt sudderen.

  2. 2

    Giet de bouillon door een zeef. Laat afkoelen en schep er eventueel het vet af.

Voor de rest
  1. 1

    Maak de citroengrasstengels schoon en snij ze doormidden. Pel en kneus de knoflook. Schil de gember. Breng de runderbouillon aan de kook met het citroengras, de knoflook en de gember en laat 10 minuten trekken op een zacht vuur.

  2. 2

    Neem de bouillon van het vuur en haal de smaakmakers eruit. Doe de rijstvermicelli in de bouillon en laat die een paar minuten wellen. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes in ringetjes.

  3. 3

    Snij de rosbief in stukken en doe die in de hete bouillon. Breng op smaak met vissaus en werk af met het pepertje, de pinda’s en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.