Recept

Kip zoetzuur (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de kip 2 uur in de koelkast marineren in de rijstwijn en sojasaus.

  2. 2

    Maak de saus. Breng de suiker, het citroensap, de azijn, de sojasaus en de gembersiroop aan de kook. Laat enkele minuten op een zacht vuur indikken.

  3. 3

    Verdeel het maïszetmeel over 2 ondiepe borden. Klop de eieren los. Haal de kip uit de koelkast en wentel ze door het maïszetmeel, dan door het ei en tot slot weer door het maïszetmeel.

  4. 4

    Verwarm de friteuse. Frituur de kipblokjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Snij de citroen in plakjes. Schik die met de lente-ui tussen de kip. Serveer met de citroensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip zoetzuur (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!